Fernando Gaviria: “Ik wil een rit winnen in de Tour”

Fernando Gaviria: “Ik wil een rit winnen in de Tour”

Thursday 05 July 2018 - 13:50

Fernando Gaviria: “Ik wil een rit winnen in de Tour”

Mijn derde seizoen in het Quick-Step Floors shirt kende een prima start met ritwinst in Argentinië en 3 zeges in de Colombia Oro y Paz. Die zeges waren goed voor het vertrouwen in opbouw naar  de voorjaarsklassiekers. Helaas stond ik na een valpartij in de voorlaatste etappe van de Tirreno-Adriatico een tijdlang langs de kant. Het was lastig om daarmee om te gaan, want Milano-Sanremo was mijn grote doel. Het is een koers die ik op een dag wil winnen.

Blessures zijn een onderdeel van de sport. Wanneer je zo`n moment meemaakt moet je snel de knop omzetten en nieuwe doelen stellen. Dat heb ik gedaan door terug te gaan naar Colombia, waar ik meteen startte met mijn revalidatie. Ik bracht uren door in de gym en bij de fysiotherapeut. Het resultaat was direct zichtbaar in de Tour of California.

Drie ritzeges
Met drie op drie en de groene trui kreeg mijn vertrouwen een flinke boost richting de Tour. Ik ben echter niet op mijn lauweren gaan rusten na de koers en trok met enkele ploegmaats op hoogtestage naar South Lake Tahoe. We wisten dat er in die omgeving beren waren, maar we hebben tijdens de trainingen nooit eentje in het wild gezien. Ze hebben ons verblijf tijdens een training wel bezocht, de foto`s hebben jullie vast wel gezien. Toen wij aan het trainen waren stuurde een soigneur foto`s door van een kapotte deur, open koelkast en ijs over de gehele vloer. Het was ongelooflijk. Stel je eens voor dat wij bij terugkomst een beer in de koelkast hadden gevonden.

Dat was nog niet het einde van het avontuur. Die avond kwamen de beren terug naar ons verblijf en op een gegeven moment hoorden we Iljo schreeuwen. Ik ging snel kijken en zag dat de beer slechts enkele centimeters van hem verwijderd  was. Hij wreef met zijn neus over het venster. Het was grappig, maar tegelijkertijd toch ook wel eng.

Alle wegen leiden naar de Tour
Van Amerika vlogen we naar Europa voor de Ronde van Zwitserland. Dat was een zware ronde met veel klimwerk, maar dat was perfect voor mijn voorbereiding. Ik klaagde niet, al won ik geen rit. Nu de Tour dichter- en dichterbij komt word ik toch wel wat nerveus. Dat is echter normaal denk ik, want het wordt een compleet nieuwe ervaring voor me.

De beste renners ter wereld staan  aan de start. Ik kijk er naar uit om een nummer op te spelden. Ik heb geen doel gesteld, maar ik weet dat er veel kansen komen voor de sprinters. Dus ik ga het gevecht aan voor de ritzege. De ploeg steekt in goede vorm en heeft veel vertrouwen en motivatie na het fantastische eerste deel van het seizoen.

Photo credit: ©Tim De Waele/ Getty Images

Gerelateerde items