Een week uit het leven van Iljo Keisse

Een week uit het leven van Iljo Keisse

Sunday 24 May 2020 - 11:44

De ervaren Belg van Deceuninck – Quick-Step verdeelt zijn tijd tussen familie en trainen tijdens de lockdown.

Ik ben bijna twee decennia prof en ben nog nooit zoveel maanden achtereen thuis geweest tijdens deze periode. Het is dus een nieuwe ervaring. De hele situatie met de pandemie, de beperkingen en geen koersen zijn erg raar, maar we moeten ons allemaal aanpassen

We hebben twee jongens: René van 6 en Jules van 9. Dus we moesten een schema maken. Mijn vrouw is psycholoog, werkt vanuit huis en is tot 4 of 5 in de middag Ik ben dus het eerste deel van de dag ‘in charge’. We hebben een duidelijk schema, met regels en afspraken. Na het ontbijt kunnen ze even tv kijken, maar daarna is het tijd voor school. Om het wat leuker te maken, want het kan wel eens wat eentonig worden, heb ik ze wat challenges gegeven zoals 10 push-ups of 100 sprongen op de trampoline elke keer dat ze een foutje maken. Zo zijn ze niet uren en uren aan het bureau gebonden.

Ik probeer ze te entertainen om het eenvoudiger voor ze te maken tijdens deze periode. We gaan dus er ook op uit met onze fietsen of gaan wandelen. Een uur per dag mogen ze videogames spelen, soms doen we dat met zijn vieren. Alles met als doel om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. We zijn uiteindelijk een team van vier dat samen moet werken. Tot nu toe gaat dat allemaal prima.

Elke dag wanneer mijn vrouw klaar is met werken ga ik trainen tot een uur of 8 – 9 in de avond. Op sommige dagen, wanneer mijn kinderen een halve dag school hebben of in de weekenden train ik nog meer. Ik ga doen dan de langere ritten. Dat voelt goed, maar op hetzelfde moment droom ik ook over het moment dat het seizoen wordt hervat. Ik mis de ploeg en het koersen met elkaar heel erg. We werken allemaal hard deze maanden, dus hopelijk worden de dingen relatief snel terug normaal en kunnen we weer koersen volgens de nieuwe kalender.

 

 

Photo credit: ©catharsis-productions.com

Gerelateerde producten

Onze wolven

Gerelateerde items