James Knox: “Klaar voor de herstart van het seizoen”

James Knox: “Klaar voor de herstart van het seizoen”

Tuesday 21 July 2020 - 12:42

De 24-jarige Brit is bezig aan zijn derde seizoen bij Deceuninck – Quick-Step. Wij spraken met hem over koersen en trainen in de bergen, zijn favoriete terrein.

Ik geniet erg van onze tijd in Val di Fassa. Het is een nieuwe omgeving voor mij, dus het is leuk om nieuwe wegen te ontdekken. De Dolomieten zijn prachtig, met mooie bergen en goede wegen. Ik heb veel zwaar klimwerk gedaan tijdens deze stage, dus op dat gebied was het geweldig. Ook was het fijn om na zo`n lange tijd weer met de ploeg samen te zijn.

De lockdown was niet eenvoudig. Sinds het vroege voorjaar zijn er geen koersen meer geweest, dus deze stage van 18 dagen in Val di Fassa is een welkome afwisseling. De sfeer is geweldig en iedereen kijkt er naar uit om zo snel mogelijk weer te koersen. Een trainingskamp als deze is voor mij als klimmer uitermate geschikt. Niet kan ik alleen maar in het hooggebergte trainen, maar ook het verblijven op hoogte helpt me echt. Dan is er ook nog de groep. Het is natuurlijk niet als op de koers, maar als ploeg push je elkaar wel en trainen we harder dan wanneer we alleen zouden trainen.

Ik heb nog wat tijd tot mijn eerste koers. Dit is het laatste deel van een groot trainingsblok en vanaf hier ga ik verder finetunen richting mijn eerste koers, de Tour de Pologne. Het wordt mijn tweede optreden daar, vorig jaar eindigde ik in de top-10 van het klassement. Na die ronde reed ik een geweldige Vuelta. Natuurlijk zijn de dingen nu anders, maar ik wil heel graag opnieuw koersen en hopelijk heb ik direct goede benen, voor mezelf of anderen te helpen.

Ik ben niet bang om af te zien, dat hoort bij het profwielrennen. Aan de start van een koers probeer ik me in te stellen op het lijden en mij er overheen te zetten. Wanneer een klim dan eens niet pijn doet, dan is het wel het weer. Het is dan weer te koud, dan weer te warm. Ik probeer dingen stap voor stap te bekijken, want ik weet dat ik nog een lange weg heb te gaan. Ik moet kalm blijven en goed blijven eten en drinken. Soms vind ik een mooie plek in de wielen en kan ik mijn hoofd wat afleiden van wat nog gaat komen. Ik moet me focussen op mijn job en de ploeg helpen om een goed resultaat te behalen.

Photo credit: ©David Ramos / Getty Images - ©Wout Beel

Gerelateerde producten

Onze wolven