Fabio Jakobsen: “Stap voor stap mag ik langzaam naar de toekomst kijken”

Fabio Jakobsen: “Stap voor stap mag ik langzaam naar de toekomst kijken”

Tuesday 18 August 2020 - 12:44

De Nederlandse kampioen heeft een boodschap voor iedereen die hem gesteund heeft in de voorbije weken.

Het is inmiddels twee weken na mijn crash in Polen. De trauma-artsen, doktoren en verpleegsters aan de finish in Katowice hebben mijn leven gered, waarvoor ik hen enorm dankbaar ben. Ik heb een week doorgebracht op de intensive care in het St. Barbara ziekenhuis in Sosnowiec. Hier hebben ze mij direct vijf uur lang geopereerd en mij de kans gegeven om te blijven leven. Ik ben alle medewerkers van dit ziekenhuis enorm dankbaar.

Het was een lastige, donkere periode voor me op de IC, waar ik de angst heb gehad om het niet te overleven. Mede dankzij de organisatie achter de Tour de Pologne en mijn team Deceuninck – Quick-Step kon mijn familie dicht bij mij zijn, wat mij enorm veel kracht heeft gegeven.

Vorige week woensdag kon ik overgeplaatst worden naar het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik werd er op de KNO-afdeling opgenomen en verder behandeld. Stap voor stap kan ik zelfstandiger beginnen te leven. Momenteel ben ik thuis, waar de verwondingen in mijn gezicht en blessures verder kunnen herstellen. Daarnaast moet ik de komende maanden veel rusten vanwege een zware hersenschudding. De komende weken en maanden zal ik nog meerdere operaties en behandelingen ondergaan om letselschade in mijn gezicht te herstellen.

Via deze weg wil ik iedereen laten weten dat ik enorm dankbaar ben dat ik nog leef. Alle berichten en steunbetuigingen hebben me enorm veel kracht gegeven. Stap voor stap mag ik langzaam naar de toekomst kijken, en ik ga knokken om te herstellen.

In het bijzonder wil ik dr. Rafael bedanken, die mijn chirurg is geweest in Polen, dr. Vanmol ,die als ploegarts aanwezig was in Polen, Patrick Lefevere die mijn familie dichtbij bracht en Agata Lang en familie die namens de Ronde van Polen heel goed voor mijn familie heeft gezorgd.

Fabio

Onze wolven

Gerelateerde items