Sam Bennett: “Door de ritzege Down Under was de druk weg”

Sam Bennett: “Door de ritzege Down Under was de druk weg”

Thursday 12 November 2020 - 12:02

We starten onze tien beste momenten van het seizoen met de zege van de Ier op de eerste koersdag van 2020.

Ik voelde veel druk voor de koers. Ik zat in een nieuwe ploeg en niet zomaar eentje, de ploeg van mijn dromen. Dus ik wilde presteren en het vertrouwen terugbetalen. Ik heb hard gewerkt om in deze positie te komen. Ik kwam na een goed trainingskamp in Australië en was gemotiveerd direct goed te starten.

Ik was onder de indruk van hoe de ploeg alles regelde. Dit was zo anders dan bij mijn vorige ploegen. Een compleet andere aanpak, die gaf mij een fantastische boost. Het voelt geweldig om de support op en naast de fiets te voelen. Tegelijkertijd moet ik toegeven dat ik voor de start van de Tour Down Under het gevoel had dat ik er nog niet klaar voor was. Ik was erg nerveus en dat overheerste alles eigenlijk.

Als ik daarop terugkijk dan is het een mooie anekdote dat het João`s (Almeida) zijn eerste dag in de World Tour was. Ik keek naar hem en dacht alleen maar ‘ik ben net zo nerveus als hem, crazy!’. Het was voor ons allebei net alsof het de eerste schooldag was. We controleerden enkele malen of we genoeg eten en drinken bij ons hadden. Er zat een gat van 8 jaar tussen ons en kwamen uit verschillende situaties, maar we voelden ons hetzelfde.

Tijdens de koers bleef ik onder de indruk van mijn ploeg en hoe we reden. Iedereen was gefocust op zijn ding en keek niet naar anderen. Iljo en Michael waren ongelooflijk, hun ervaring was enorm belangrijk en maakte het verschil uiteindelijk. De laatste meters liepen omhoog en andere ploegen bliezen zichzelf op. Iemand trok vroeg aan en wij bleven wachten, wachten en wachten. Op een bepaald moment dacht ik dat ik te laat ging, maar de jongens deden een perfecte lead-out en zo won ik in Tanunda.

Na de finish kon ik niet geloven dat ik op de eerste dag van het seizoen direct mijn eerste zege pakte. Het is zo belangrijk voor een renner, want de eerste zege is altijd het moeilijkst. De druk is daarna weg en dan komt de rest makkelijker. Het ijs breken is echter altijd lastig. Het was erg belangrijk voor mijn moraal en het vertrouwen, niet alleen dat van mij maar voor de hele ploeg. Het voelde fantastisch om direct te winnen in het shirt van Deceuninck – Quick-Step. Ik droeg daarna als eerste Ier de leiderstrui in Down Under. Een mooie bonus bij de perfecte start van het seizoen!

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde items