Dries Devenyns: “Geweldig om Cadel Evans Road Race te winnen”

Dries Devenyns: “Geweldig om Cadel Evans Road Race te winnen”

Monday 16 November 2020 - 12:27

De ervaren Belg won begin februari en is een van de mooiste momenten van dit seizoen.

Ik had een sterke start van het jaar. Ik voelde me goed in de Tour Down Under en de Race Torquay. In die laatste koers zat ik in de ontsnapping. Die goede vorm nam ik mee richting de Cadel Evans Great Ocean Road Race, een koers die me ligt. Twee jaar geleden werd ik hier al eens vierde. We gingen met Sam voor de zege, die zich al goed voelde in de eerdere koersen. Het begin van de koers was erg hectisch. Ik miste aanvankelijk de goede waaier, maar bleef kalm en hield vertrouwen dat alles bij elkaar kwam.

We gingen voor een sprint, maar andere ploegen hadden andere plannen. Op twee ronden van het einde werden de snelle mannen gelost. Ik was de enige van onze ploeg die mee zat in de eerste groep. Ik wachtte nog om te zien of Sam terug kon keren, maar het tempo bleef erg hoog en daardoor werd snel duidelijk dat het tussen de renners vooraan ging. In de laatste kilometers regende het aanvallen. Ik bleef goed vooraan en begon in mijn kansen te geloven.

Sivakov viel aan op de laatste klim en sloeg een gaatje. Ik merkte dat de anderen een beetje twijfelden en dus besloot ik te versnellen. Ik kon de oversteek maken en toen ging het tussen ons tweeën. Onder de rode vod wist ik niet hoe de sprint van mijn opponent was en ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het gaf me een goed gevoel dat ik kon vechten voor de zege. Ook de baantraining die ik in de winter deed gaf vertrouwen. Op 200 meter gaf ik alles.

Het was geweldig om de koers te winnen! Meestal werk ik voor Julian en help ik hem om koersen te winnen, dat geeft me hetzelfde gevoel als toen in Geelong. Wielrennen is een teamsport en ik houd ervan om mijn bijdrage te leveren aan de zeges van mijn Deceuninck – Quick-Step ploegmaats. Toch was het ook fijn om zelf nog eens te winnen na zoveel jaar. Vooral omdat het Australische blok met koersen mijn favoriete periode van het seizoen is. Ik houd ervan om daar te zijn, de koersen en de fans. Het is allemaal goed georganiseerd daar en daarom is het extra jammer dat er volgend jaar niet gekoerst wordt Down Under.

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde items