Kasper Asgreen: “Mijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne was een droom die uitkwam”

Kasper Asgreen: “Mijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne was een droom die uitkwam”

Saturday 21 November 2020 - 15:06

De winst van de Deen in het Openingsweekend was een van de beste momenten van het seizoen.

Richting het Openingsweekend voelde ik mij erg goed na een prima winter. In het begin van het jaar deden we twee trainingskampen met de ploeg. De laatste was in Portugal met veel van de andere klassieke renners. Vervolgens trokken we naar Frankrijk voor de Tour de la Provence. Ik voelde daar de conditie dag na dag verbeteren.

Het weekend was erg belangrijk voor de ploeg. Iedereen is opgewonden en een beetje nerveus. Persoonlijk had ik hoge verwachtingen voor de Omloop Het Nieuwsblad, maar pech gooide roet in het eten en kon ik de finale niet rijden. Toch haalde ik er wel vertrouwen uit, want ik kon nog aardig terugkeren. Ik verspeelde daar wel veel energie die ik in de finale nog had kunnen gebruiken, maar het toonde wel dat de conditie er was.

Een dag later had ik een goed gevoel in Kuurne. Ik was erg gemotiveerd om de ploeg aan een goed resultaat te helpen. Het was een koude dag met wat regen en wind. Daardoor was het peloton erg nerveus. Er kwamen geen waaiers, maar door de wind was het wel zwaar. Je moest echt vechten om je positie te behouden.

Op 60 kilometer van de streep ging een groep op avontuur. We hadden maar een renner mee en andere ploegen waren in overtal. Dus we trokken hard door om het gat te dichtten, dat lukte na de Oude Kwaremont. We trokken het tempo daar verder omhoog en daarna viel Bob aan. Toen hij werd ingerekend, ging ik in de aanval en kwam in een kopgroep terecht. Twee renners bleven bij me, maar ik zat in tijdritmodus tijdens de laatste 35 kilometer.

Ik bleef hard doortrekken om mijn kompanen te lossen, maar ook om het peloton op achterstand te houden. Nadat ik alleen reed wist ik dat het gat niet groot was, maar ik bleef gaan en zonder om te kijken ging ik door. Pas in de laatste rechte lijn wist ik dat de zege voor mij was. Als jongen keek ik al uit naar de klassiekers. Het was dan ook een droom die uit kwam om er eentje te winnen. Het was ook goed voor het moraal. Enkele dagen later kwam het seizoen stil te liggen. Dat begreep ik volledig, maar toch was ik wat teleurgesteld omdat mijn vorm zo goed was.

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde items