Zdenek Stybar: “Kijk uit naar klassiekers, Olympische Spelen en WK”

Zdenek Stybar: “Kijk uit naar klassiekers, Olympische Spelen en WK”

Monday 18 January 2021 - 10:01

De ervaren Tsjech sprak over het vorige seizoen en zijn doelen voor het seizoen 2021

Vorig jaar had ik een goede start van het seizoen. Na al die jaren in het peloton wilde ik mijn aanpak veranderen en daarom probeerde ik wat anders. Normaal gesproken zou ik mijn seizoen starten in Valencia of Algarve, maar nu ging ik naar Argentinië. De koers was fantastisch, het weer was geweldig en de fans zorgden voor een geweldige sfeer. Het was ook prachtig om daar een rit te winnen. De hele ervaring was onvergetelijk en het is jammer dat de koers dit jaar niet doorgaat.

Toen ik terugkeerde in Europa voelde ik dat de vorm er was en nog met de week verbeterde. Dat gaf veel vertrouwen voor Strade Bianche, alleen werd die helaas afgelast. Dus toen ging ik naar Parijs-Nice en werd ik nog steeds beter, maar toen werd het seizoen gestopt. Dat was heel frustrerend, want de vorm was er voor de kasseiklassiekers. Uiteindelijk zaten we natuurlijk allemaal in hetzelfde schuitje, dus probeerde ik optimistisch te blijven. Ik kon gelukkig nog buiten trainen en het weer was prima.

In aanloop naar de herstart van het seizoen trokken we met de ploeg naar Val di Fassa. Dat was een geweldig trainingskamp. Ik geloofde in een goed tweede deel van het seizoen. Mijn top-10 plaats in Strade Bianche en een solide Milano-Sanremo onderstreepten dat. Toen kreeg ik echter die knieblessure en moest ik forfait geven voor de Tour de France, dat was een fikse teleurstelling.

Het seizoen was echter nog niet voorbij. Ik bleef gemotiveerd en knokken. Wel miste ik veel trainingsdagen en de Tirreno, een belangrijke koers in mijn voorbereiding. Ik was dus niet in topvorm en kon zo niet de resultaten boeken die ik wilde. De koersen waren ook wel raar zonder het publiek. Ik zat op de Oude Kwaremont alleen en het was gewoon helemaal stil, net alsof ik aan het trainen was. Aan het einde van het seizoen reed ik nog de Vuelta a España. Dat gaf een grote boost aan de conditie richting de winter. Ik reed een goede koers met de ploeg.

Nu ga ik mijn elfde seizoen bij Deceuninck – Quick-Step in. De verwachtingen zijn hetzelfde als voorgaande jaren. Een goede start van het seizoen en dat doortrekken richting Parijs-Roubaix. Ik wil ook graag naar de Olympische Spelen en het Wereldkampioenschap. Het parcours in België is mooi en moet mij wel liggen. Elke koers die ik ga rijden is belangrijk. Elke keer wanneer ik een nummer opspeld geef ik alles.

 

Photo credit: ©Wout Beel

Gerelateerde producten

Onze wolven

Gerelateerde items