Shane Archbold: “Voel me goed thuis in de ploeg”

Shane Archbold: “Voel me goed thuis in de ploeg”

Saturday 16 January 2021 - 12:12

De Kiwi keek terug op zijn eerste seizoen bij The Wolfpack, waarin hij naar de winst snelde op het nationale kampioenschap.

Vorig jaar was lang en ongewoon. Het leven is sowieso niet normaal als professioneel wielrenner, maar dit was zelfs raar voor ons. Het was natuurlijk lastig om hetzelfde aantal koersdagen te krijgen dan de jaren ervoor. Maar wanneer ik kon koersen, heb ik genoten om te koersen met Deceuninck – Quick-Step.

Na de break herstartte ik in Burgos en voelde ik me direct goed. We hadden een hoogtestage achter de rug en verkeerden in goede vorm. Ook waren Remco en Sam daar in goeden doen, dus het was een fijne eerste koers. Voor mij was het seizoen al fantastisch gestart met de nationale wegtitel in Nieuw Zeeland. Ik had er niet veel vertrouwen in om eerlijk te zijn. Ik was in mijn eentje tegen 15 continental renners van dezelfde ploeg en diverse andere professionals. Uiteindelijk pakte het allemaal goed uit en greep ik de titel. Dit jaar kan ik de trui niet verdedigen, want het wordt verreden in februari en dat past niet in mijn planning. Ik hoop dat ik de trui snel terug kan grijpen wanneer alles weer normaal is.

Mijn eerste koers in de kampioenstrui was in de UAE en dat was direct onze eerste kennismaking met covid. Jullie hebben vast de video`s van Sam en mij gezien dat we aan het gamen waren op onze hotelkamer. Dat was leuk voor twee dagen, maar ik wist niet zeker of het 2 dagen of 2 weken ging worden. Het niet allemaal slecht, want we verbleven in een luxe hotel en speelden minigolf, maar het had van mij geen tel langer hoeven te duren. Het hielp wel dat ik er met Sam was, want ik heb een goede band met hem. Dat ik bij zijn zeges was in Australië en Burgos betekent veel voor mij.

Elke keer als je ergens met deze ploeg start dan weet je ook dat er een goede kans op winst is. Mijn voorkeur is om met Sam te werken. Wanneer hij dan wint, is het nog beter natuurlijk. We hebben al hele lange tijd een goede relatie en ik werk graag met hem samen, want ik weet hoe hard hij er voor werkt. Zelfs als hij niet helemaal in topvorm is, dan geeft hij alles om er toch te staan. Het lukt niet altijd, maar in de meeste rittenkoersen slagen we erin om een rit te winnen. Het is mooi om daar deel van uit te maken.

Ik kijk er naar uit om weer te koersen in 2021. Hopelijk dooft het coronavirus uit en kunnen we weer wat meer terug naar het normaal. Ik heb niet direct specifieke doelen. Als alles goed gaat, dan wil ik graag starten in de grote koersen. In deze ploeg is er echter geen enkele garantie. Dus ik ga hard werken en mijn goede vorm tonen om in de belangrijkste koersen te mogen starten.

Photo credit: ©Wout Beel / ©Dave Morrison – Elko Media

Gerelateerde producten

Onze wolven

Gerelateerde items