Mattia Cattaneo: “Ik droom ervan een van de beste tijdrijders ter wereld te worden”

Mattia Cattaneo: “Ik droom ervan een van de beste tijdrijders ter wereld te worden”

Tuesday 16 November 2021 - 10:41

De Italiaan verlengde zijn contract tot eind 2023.

Mattia Cattaneo maakte de afgelopen twee jaar indruk bij Deceuninck – Quick-Step. Hij werkte hard voor zijn ploegmaats, maar maakte ook zelf progressie in zijn prestaties. De 31-jarige Italiaan verdiende daarmee een nieuw tweejarig contract bij de UCI World Team Ranking winnaar.

“Ik ben erg blij en trots dat ik bij de ploeg blijf. The Wolfpack is een unieke ploeg. Het is fantastisch om voor ze te rijden en te werken. Ik rijd in steun van de kopmannen en krijg ook mijn eigen kansen. Het is lastig voor de mensen om te begrijpen hoe de ploeg werkt. Je ziet van buiten dat iedereen een hechte relatie heeft en wat The Wolfpack betekent, maar als je er binnenin zit is het nog beter dan verwacht. Daarom werk ik met alle liefde voor een kopman op zware dagen in een grote ronden en andere koersen, want ik weet dat zij voor mij werken in andere koersen en mij aan resultaten gaan helpen”, sprak Mattia.

“Mijn eerste ervaring in de Tour de France was ongelooflijk. Het was een groot doel voor mij om deze koers te rijden. Ik werd 12e in het klassement en hielp Cav en Julian aan ritzeges. Het ging beter dan verwacht. Ik hoop dat ik komende twee jaar nog minimaal een keer aan de start kan staan en de top-10 kan halen”, vervolgde de Italiaan.

“Ik ben ook trots dat ik zo`n progressie heb gemaakt in het tijdrijden. Ik houd van deze discipline en wil daar verder in verbeteren. Ik heb daar al flink wat werk ingestoken met de ploeg en Specialized. Hopelijk kan ik de progressie de komende twee jaar doortrekken en op zoek gaan naar meer tijdritzeges. Ik droom ervan om een van de beste tijdrijders ter wereld te worden. Het wordt lastig, maar ik was 5e en 8e in de tijdrit van de Tour. Ik denk dat het mogelijk is om te verbeteren en tot de top-5 van de wereld te gaan behoren. Ik zou graag de trui van Italiaans kampioen dragen, maar dat wordt lastig om de beste tijdrijder ter wereld een Italiaan is! Ik ga er voor om het gat met Ganna te dichten”, aldus Mattia over zijn tijdritambities.

CEO Patrick Lefevere was tevreden met de verlenging van Cattaneo. “Het is belangrijk voor ons dat Mattia nog twee jaar bij ons blijft. Hij is een getalenteerde, maar nederige jongen die veel werkt voor zijn ploegmaats. We hebben zijn individuele kwaliteiten gezien met sterke klimprestaties en tijdritten. Op verschillende fronten kijken we er naar uit om nog twee jaar met hem te werken.”

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images -   ©Bas Czerwinski / Getty Images

Gerelateerde producten

Onze wolven

Gerelateerde items