Carlos Verona sluit Romandie sterk af

De 70e editie van de Tour de Romandie was een van de lastigste rittenkoersen van dit voorjaar. Niet alleen vanwege het parcours, maar ook door het slechte weer. Luxemburgs kampioen Bob Jungels stapte voortijdig af, Marcel Kittel verscheen niet meer aan de start.

Carlos Verona trok na 20 kilometer op avontuur met Michael Albasini (Orica-GreenEdge), Andrey Amador (Movistar), Sander Armee (Lotto-Soudal), Romain Bardet (AG2R), Jerome Coppel (IAM Cycling), Chris Froome (Team Sky), Tsgabu Grmay (Lampre-Merida), Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) en Moreno Moser (Cannodanel). Zij kregen niet meer dan 2,5 minuut voorsprong.

De laatste 20 kilometer viel de kopgroep uit elkaar. Verona – de best geklasseerde renner in het klassement van de vluchters – haakte aan in de eerste groep die tot aan de streep voorop bleef. Het eerste deel van het peloton kwam net tekort in de straten van Geneve. Albasini schreef de rit op zijn naam voor Amador en Wilco Kelderman, Niccolo Bonifazio (Trek-Segafredo) won de sprint van het peloton. Verona werd voorbij gesprint door de voorwacht van het peloton en eindigde als 9e.

Nairo Quintana (Movistar) schreef het eindklassement op zijn naam. Hij kreeg Thibaut Pinot (FDJ) en ploegmaat Ion Izagirre mee op het podium. Verona was met een 18e stek de eerste Etixx – Quick-Step renner in het eindklassement.

Photo credit: ©Tim De Waele