Quick-Step Floors actief tijdens Cadel Evans Race

Al vroeg in de 3e Cadel Evans Great Ocean Road Race trok een kopgroep met Connor Dunne (Aqua Blue Sport), Alex Porter (Australische selectie), Kirill Sveshnikov (Gazprom-RusVelo) en Angel Vicioso (Katusha) op avontuur. Na 25 van de 174 kilometer had het kwartet vluchters een voorsprong van 10 minuten. Het peloton knabbelde langzaam aan het gat met de vluchters en op minder dan 35 kilometer werden de vluchters ingerekend.

Direct volgden nieuwe aanvalspogingen. Quick-Step Floors was een van de ploegen die zich continu  vooraan liet zien en het tempo hoog hield. Op de eerste lokale ronde ontstond een kopgroep van 5 renners, maar die kreeg niet veel ruimte. Op 20 kilometer van de streep liep alles samen.

In de laatste ronde trok Dries Devenyns op avontuur. Hij kreeg 2 renners met zich mee, maar het koptrio hield geen stand. Een aanval van Tour Down Under winnaar Richie Porte (BMC) was ook geen succes. De koers eindigde zo in een sprint met een uitgedund peloton. Nikias Arndt (Team Sunweb) was daarin de snelste voor Simon Gerrans (Orica-Scott) en Cameron Meyer (UniSa-Australia).

Jack Bauer toonde zich erg actief in de laatste kilometers van de koers. Hij reed gaten dicht en beschermde zijn ploegmaats. Petr Vakoč en Gianluca Brambilla konden daardoor meesprinten voor een top-10 klassering. Zij eindigden respectievelijk als 6e en 8e.

Photo credit: ©Tim De Waele