Max Schachmann grijpt jongerentrui Romandie

De eerste rit in lijn van de Tour de Romandie bracht de renners van Aigle over 173,4 kilometer naar Champéry, een 14,4 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.4%. Zes renners ontsnapten vroeg in de etappe en pakten een voorsprong van bijna 10 minuten. Het peloton reed het gat langzaam maar zeker dicht en op de slotklim werd de laatste vluchter gegrepen.

Op Champéry trokken diverse renners ten aanval. Quick-Step Floors renner David De La Cruz reageerde telkens en hield de eerste groep bij elkaar. Uiteindelijk eindigde de Spanjaard als 8e, in dezelfde tijd als ritwinnaar Michael Albasini (Orica-Scott).

De jonge Duitser Maximilian Schachmann maakte indruk tijdens de proloog en trok dat door in de eerste rit in lijn. De Quick-Step Floors renner klom met de besten mee en eindigde knap als 14e. Schachmann schoof in het klassement op naar een 2e plaats en mocht na afloop op het podium verschijnen als beste jongere.

Luxemburgs kampioen Bob Jungels is de tweede Quick-Step Floors renner in de top-10 van het klassement. Jungels maakt woensdag een mooie sprong in het klassement en staat nu 6e.