Tour de Romandie: Richeze sprint naar 7e plek in Payerne

Na een winterse nacht liet de zon zich vrijdagmiddag even zien voor de start van de 3e rit in dee Tour de Romandie. Het peloton moest 187 kilometer af van en naar Payerne. Davide Martinelli sprong mee in een kopgroep van 7 renners. Het peloton liet de vluchters echter niet zomaar begaan. De maximale voorsprong kwam niet boven de 3 minuten.

Martinelli en zijn kompanen werden voor de laatste geclassificeerde klim ingerekend. Op die klim kwamen verschillende aanvallen. Alex Dowsett (Movistar) was de enige renner die weg kon blijven. De eenzame vluchter pakte een halve minuut voorsprong, maar achter hem organiseerde het peloton zich. Quick-Step Floors renner Tim Declercq reed lange beurten op kop en zorgde ervoor dat het gat kleiner werd. Dowsett moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het peloton en werd ingerekend.

Alex Edmondson (Orica-Scott) probeerde op de eindsprint te anticiperen, maar had geen kans tegen de sprinters. Elia Viviani (Team Sky) won de rit voor Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) en Michael Schwarzmann (Bora-Hansgrohe). Max Richeze eindigde als 7e.

Maximilian Schachmann mocht na afloop van de rit opnieuw naar het podium. De 23-jarige Duitser kreeg daar zijn 3e jongerentrui van deze ronde uitgereikt. In het klassement staat Schachmann nog altijd 2e.

Photo credit: ©Tim De Waele