Elia Viviani wil zijn zegereeks doortrekken in de 34e World Tour koers van het seizoen.

De Bretagne Classic start en finish in Plouay, waar in 2000 het Wereldkampioenschap werd gehouden. De wedstrijd over 250 kilometer is vaak onvoorspelbaar. Elia Viviani won de koers 2 jaar geleden en  is de laatste weken goed in vorm.  Hij won alle drie koersen waaraan hij deelnam na de Tour: RideLondon – Surrey Classic, het EK en de Cyclassics Hamburg.

Samen met Dries Devenyns, Mikkel Honoré, Bob Jungels, Davide Martinelli, Florian Sénéchal en Petr Vakoč gaat hij op jacht naar een nieuwe zege voor Deceuninck – Quick-Step.

“De Bretagne Classic is een van de lastigste koersen om te winnen, vooral na de parcourswijziging van enkele jaren terug. We hebben een uitgebalanceerde ploeg en kunnen in verschillende scenario`s onze rol spelen, maar kunnen ook Elia steunen wanneer het op een massasprint uitdraait”, sprak sportdirecteur Tom Steels.

Photo credit: ©Tim De Waele/ Getty Images